Гуцанов: Станишев трайно ще остане в историята на БСП 05.07 | 18:55

Ще има обединение в левицата, но не на всяка цена, каза той

От Теодора Кокаланова

"Сергей Станишев трайно ще остане в историята на БСП и преди, и занапред. На пленума се взе едно нормално решение за партията. Други политически партии не могат да предприемат такива действия", заяви народният представител от Коалиция за България Борислав Гуцанов в студиото на bTV. 

По думите му много хора са обсъждали кое е най-правилното за партията и с оглед на заминаването на Станишев за Брюксел това e най-правилното решение. "С това решение, с това виждане на Станишев и че е президент на ПЕС, вече има различно бъдеще във връзка с предстоящите парламентарни избори", отбеляза Гуцанов. 

Случващото се в партията той определи като "една нова вълна, която дава импулс на БСП". "Мечтата на ГЕРБ, че се е видяла във властта, с това решение ще се промени", категоричен е Гуцанов. Той подчерта, че ще има обединение на левицата, но не на всяка цена. "Една силна левица би стабилизирала държавата", каза още той. 

Гуцанов окачестви годината управление на кабинета Орешарски като успешна, а липсата на кворум в Народното събрание коментира така - "Всеки един трябва да ходи на работа. Вие ако не ходите на работа, колко ще ви търпят. Имаше големи спекулации относно кворума."

Той засегна вероятността за новоизбрания за зам.-председател на БСП Драгомир Стойнев, че е спряган за бъдещ председател. "Смятам, че БСП има не един и двама достойни кадри, които могат да помогнат на държавата. Драгомир Стойнев е един от тях, затова тази партия е на 130 години. Търсим личност, която да обедини, както левицата, така и страната и да я поведе към икономически растеж", завърши Гуцанов. 

Водещи

Най-четени