Гърмен: Полицаи пазят ромите, българите ги замерят с бутилки 02.06 | 15:02

Напрежението на протеста ескалира

От iNews.bg

Напрежението на протеста в Гърмен ескалира и българите са започнали да замерват жандармерията с кутии и бутилки от бира.

Българите предупреждават, че са готови да нахлуят в квартала и да спрат тормоза, който търпят в собствената си държава. Жандармерия със защитно облекло охранява ромския квартал, където вчера някои от ромите започнаха сами да бутат незаконните си постройки.

Заради заявките за евтина продажба на земята обаче българите изразиха гнева си като заявиха, че "Земя напоена с кръв не се продава за 1,50 лв.

Протестът започна от народното читалище, като шествието се придвижило под звуците на моторни двигатели от рокерските возила, песни на агитки и патриотични химни към ромската махала.

Около 50 полицаи ги посрещнали на входа ѝ. 3 коли на жандармерията били паркирани и препречвали достъпа до квартала. Начело на полицията бил и директорът на ОД МВР – Благоевград Христо Разсолков. Стигнало се и до крайни расистки призиви като "Смърт на циганите!". Официален край на протеста не е обявен още.

Водещи

Най-четени