ДАНС погна русенска фирма, спечелила обществени поръчки за 15 млн. лв. 10.06 | 11:15

Компaнията била победител на почти всички търгове в града

От iNews.bg

Държавна агенция "Национална сигурност" погна русенска фирма, тъй като има съмнение, че над нея има политически чадър, благодарение на който компанията печели всички обществени поръчки в града. 

Името на компанията е "Крис груп", а неин собственик е Иван Павлов. Офисите на фирмата  са били обискирани миналата седмица, като от тях са иззети компютри и документи, информира в. "Утро". Целта на операцията е да се установи как фирмата печели постоянно търгове на местната власт. По време спецакцията е била преровена и сградата на общината, като оттам са иззети документи за проведените процедури за избор на изпълнител. 

Според предварителната информация в рамките на 5 години "Крис Груп" ООД е успяла да завоюва победа на почти всички търгове в града, като поръчките са били по груба сметка за над 15 млн. лв.

В момента "Крис Груп" е водещата фирма в "Консорциум Дунав", който е изпълнител на строежа на речно-информационната система "БУЛРИС", до сградата на Морска администрация.

Управител на "Крис Груп" ООД е русенският бизнесмен Иван Павлов, който миналата пролет нашумя с луксозното си "Ауди А8", което беше вдигнато с паяк, а после вежливо му бе върнато. 

Водещи

Най-четени