ДАНС подкрепи Иван Гешев за главен прокурор 26.08 | 16:00

От iNews.bg

Държавна агенция "Национална сигурност” (ДАНС) изразява подкрепа за издигнатата кандидатура на Иван Гешев за нов главен прокурор, съобщи БГНЕС.

В становище до Висшия съдебен съвет председателят на ДАНС Димитър Георгиев посочва, че под ръководството на Гешев Спецпрокуратурата и агенцията са провели успешни разследвания по противодействие на тероризма, незаконна миграция, пране на пари, злоупотреба с еврофондове, данъчни престъпления, корупционни престъпления, контрабанда и други.

Взаимодействието между Прокуратурата и ДАНС е от важно значение за провеждане на ефективни разследвания, като разширяването на механизмите за сътрудничество в рамките на двете на законовите правомощия на двете институции е единственият способ за постигане на по-добри резултати. Това, от своя страна, води и до повишаване на общественото доверие към тези институции, заявяват от ръководството на ДАНС.

В заключение от ДАНС заявяват, че Иван Гешев отговаря на законовите, професионалните и нравствените изисквания за заемане на длъжността главен прокурор, поради което подкрепят неговата кандидатура.

Водещи

Най-четени