ДАНС ще разследва „изчезнали“ ученически лагери по морето, по сигнал на МОН 07.04 | 12:57

Министърът на образованието Тодор Танев се е натъкнал на фрапиращи нарушения на предишни ръководства

От iNews.bg

Министърът на образованието и науката Тодор Танев е подал сигнал в ДАНС за изчезнали имоти от регистъра на дружество "Ученически отдих" към МОН и други нарушения, извършени от предишни ръководства на министерството. Това съобщи самият министър при откриването на конференцията "Образование за бъдещето".

Той е разпоредил проверка в МОН, която все още продължава. Танев очаквал скоро одиторския доклад, но все пак имало предположения за липсващи ученически лагери в Радва, Лозенец и Шабла."Нарушенията, които ме предизвикаха да подам сигнал до ДАНС, са много.

ДАНС още не е започнала проверката, но има готовност за такава, каза Танев и уточни, че сред най-фрапиращите нарушения, които е заварил, са в регистъра на държавното дружество под шапката на МОН - "Ученически отдих". "Има някои изчезнали имоти, някакви загуби на дялове", отбеляза министърът.

Имало и проблеми в Центъра за интеграция, стана ясно още. Според Танев там имало "странни неща", като например конференции за много пари. "Длъжен съм да проверя къде отиват парите", отсече той.

 

 

Водещи

Най-четени