ДБГ против поскъпването на билетчето в София 12.04 | 18:15

Пари се дават срещу реформи, а Центърът за градска мобилност не предлага такива, казват от партията

От iNews.bg

Общинските съветници от Движение "България на гражданите" (ДБГ) няма да подкрепят увеличаването на цената на билета за градски транспорт в София. Причината е, че в структурата не са проведени никакви реформи. "Пари се дават срещу реформи, а Центърът за градска мобилност (ЦГМ) не предлага такива", коментира след заседанието си от Изпълнителния съвет на ДБГ, който даде мандат на своите общински съветници в София да не подкрепят увеличението.

ЦГМ да предложи оптимизация на разходите чрез съкращаване на щата и заплатите и оптимизация на възнагражденията на многочленното ръководство на равнища не по-високи от възнаграждението на кмета на Столична община, припомня общинския съветник Стефан Марков.

Той добави, че от ДБГ искат пълна публичност на всички договори за 2015 и 2016 г, както и на цените, по които ЦГМ и транспортните общински дружества купуват горивата, ел. енергията, гуми и други консумативи, както и публичност на стойността на всички външни услуги, които се плащат с парите на софиянци, поясни Марков.

Водещи

Най-четени