ДПС: Новата партия на Лютви Местан няма да има успех сред турското малцинство у нас 05.02 | 14:30

„Имаше много опити да се разбие целостта на партията, но не бяха успешни“, заяви Рушен Риза

От iNews.bg

Имаше много опити да се разбие целостта на ДПС, не бяха успешни и сега не очаквам да има някакъв успех. Всеки има право да създава партията и да се изразява. Това каза пред журналисти народния представител и съпредседател на ПГ на ДПС Рушен Риза, по повод на излязлата информация в турска медия, че независимият депутат Лютви Местан подготвя учредяването на нова партия в България.

Припомняме ви, че се появи информация, че вече детрониранията Лидер на ДПС Лютви Местан ще обяви новата си партия. Това ще е "истинска турска партия", която ще защитава правата и интересите на турското етническо малцинство в България, съобщава пред турски медии независимият народен представител Айдован Али, който последва изгонения си лидер в изгнание.

 "Него трябва да попитате за тези коментари, защото ме затруднявате с тези въпроси”, посочи Рушен Риза  по повод информацията,

На въпрос дали съжалява, че ДПС е подкрепила избора на Меглена Кунева за нов образователен министър, той отговори: "ДПС много ясно гласува в парламента – "против”. Не винаги сме били в пълен състав”.

 

"Някои колеги цяла седмица не са парламента. Някои са били в болница или възпрепятствани, все пак от 30, 21 сме били там. Не говорим, че сме били само няколко души. Според мен много ясно беше изразена волята на ДПС в изказванията и в гласуванията”, допълни той.

Водещи

Най-четени