ДПС: Оставка и на правителството, и на президента 02.09 | 10:27

Днес сме свидетели на разпад на държавността, пише в декларация на партията, прочетена от Карадайъ

От iNews.bg

Оставка на правителството и президента Румен Радев. Съставяне на експертен кабинет, с премиер от най-голямата политическа партия, а вицепремиер – от втората по големина, които да гарантират провеждането на честни избори.

За това призова председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация по повод новия парламентарен сезон, съобщава БНР.

"Днес, в първият ден от новата сесия на Народното събрание, вместо да очертаваме парламентарната дейност на предстоящия сезон, се налага да предлагаме спешни антикризисни мерки за спасение на държавата. Днес сме свидетели на разпад на държавността. Трябва да обединим усилия, за да спасим държавността и България. ДПС остава отговорна пред избирателите, пред всички български граждани и пред България. Нашата мисия е гарантиране правата и свободите на  човека, териториалната цялост на държавата и нейният суверенитет, необратимост на демокрацията, свободна пазарна икономика, съчетана с конкуренция. ДПС е за спешни решения в името на мира и стабилността", каза още Карадайъ.

Водещи

Най-четени