ДПС: Твърде са вероятни извънредни президентски избори 05.04 | 15:30

Плевнелиев е погазил Конституцията, смятат активисти на партията

От Филипа Тодева

Президентът Росен Плевнелиев грубо погази Конституцията на страната. Той съвсем целенасочено не спазва разделението на властите, което е разписано в конституцията на страната и за пореден път ще кажа, че са твърде вероятни извънредни президентски избори.

Това заяви Салих Аршински, областен председател на ДПС Смолян, цитиран от агенция "Фокус". На въпрос дали може да има и извънредни парламентарни избори, Аршински заяви, че живеем в демократична държава и всичко е възможно, но той самият на този етап не вижда предпоставки за предсрочни парламентарни избори.

По повод информацията за съществуващата вероятност да бъдат спрени еврофондовете за България Аршински заяви, че това е решение на европарламента, което няма стойност на политически акт, задължителен за Комисията. Той потвърди, че това решение е взето заради доноси на европейски депутати от България. По думите му от опозицията са представили определени факти и обстоятелства, като са дали възможност да бъде гласувано едно такова решение, но няма основание за подобна крайна мярка спрямо България.