Да покажем съпричастност към бедстващите от наводненията 03.08 | 10:44

БЧК стартира кампания за набиране на средства

От Теодора Кокаланова

Във връзка с изключително тежкото положение в много райони в страната, вследствие поройните дъждове и наводненията, незабавно след бедствието БЧК разблокира своя бедствен резерв.

600 спални комплекта и одеяла ще се доставят на бедстващото население, съобщиха от пресцентъра на Българския Червен кръст. Екипите на БЧК за реакция при бедствия са на място и ще раздават вода и подкрепителни закуски на евакуираните.

БЧК работи съгласувано и в непрекъсната комуникация с ГД ПБЗН. БЧК активира своята кампания за набиране на средства за пострадалите от наводненията в страната. Дарение от 1 лев може да се направи на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.

Дарения се събират и на банковата сметка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД IBAN: BG64UNCR76301078660913 BIC: UNCRBGSF 1000 София, ул. "Калоян" № 3 (За пострадалите от наводненията в страната). 

Желаещите могат да подкрепят кампанията и чрез on-line дарения на сайта на организацията: - през Epay ПОСТРАДАЛИ ПРИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАТАСТРОФИ / VICTIMS OF DISASTERS AND CRISES - с дебитна/кредитна карта Пострадали при бедствия, аварии и катастрофи. 

Водещи

Най-четени