Дават на Правец имот за център за социална интеграция 21.03 | 13:27

Офиси на ДП „Строителство и възстановяване” пък ще бъдат дадени на МРРБ

От Кремена Бедерева

Правителството предостави безвъзмездно на община Правец имот – частна държавна собственост.

Местната власт ще го използва за изграждането на Център за социална рехабилитация и интеграция във връзка с реализацията на проект "Детство за всички”, съобщават от правителствената информационна служба.

Имотът – бивш стопански двор, е в регулация, намира се в града и е с площ 4833 кв. м. Той е подходящ за изграждането на центъра, тъй като отговаря на европейските изисквания за този тип заведения – да се намира на удобно и достъпно място, в непосредствена близост до училища, детски градини и други административни сгради.

Освен това правителството измени свое решение от 2010 г., с което на ДП "Строителство и възстановяване” бяха предоставени третият, четвъртият и петият етажи от блок А на административната сграда на бул. "Цар Борис ІІІ” №54 в София.

Офисите, с изключение на 10 стаи на третия етаж, ще бъдат дадени на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за нуждите на новосъздадената Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти”.

ДП "Строителство и възстановяване” беше преобразувано през 2011 г. в еднолично акционерно дружество с държавно участие в капитала. Имотът, който се предоставя на МРРБ, не е апортиран в капитала на дружеството и е с отпаднала необходимост за него.

 

Водещи