Дават още 22 млн. лв. на полицията и правосъдието 31.08 | 15:00

Те ще се предоставят по текущите бюджети на министерствата регулярно, чрез месечните лимити за плащания

От Кремена Бедерева

Осигурени са допълнителни средства за дейността на Министерството на вътрешните работи (МВР) и Министерството на правосъдието (МП).

Правителството е одобрило допълнителни бюджетни кредити за 2011 г. в размер на 22 млн. лв. От тях 15 млн. лв. ще бъдат преведени по бюджета на МВР.

Това съобщават от правителствената информационна служба.

Средствата са за погасяване на част от просрочените задължения за текуща издръжка, за осигуряване дейността на Специализирания отряд за борба с тероризма със специализирано оборудване и техника и за осигуряване на помещения и закупуване на необходимата техника за нуждите на новосформираното структурно звено към Главна дирекция "Борба с организираната престъпност”, което ще изпълнява дейности по предотвратяване, пресичане, разкриване и разследване на престъпления, подсъдни на Специализирания наказателен съд.

Останалите 7 млн. лв. ще бъдат за правосъдното министерство - за ГД "Изпълнение на наказанията”. С тях ще се осигури дейността по изпълнение на наказанието "лишаване от свобода”.

Средствата са от резерва за непредвидени и неотложни разходи по Закона за държавния бюджет на Република България за 2011 г. Те ще се предоставят по текущите бюджети на двете министерства регулярно, чрез месечните лимити за плащания през оставащите месеци до края на бюджетната година.

 

Водещи