Дават още 85 млн. лв. за АМ "Хемус" и АМ "Марица" 24.04 | 15:34

Пари са предвидени и за още няколко отсечки в страната

От Кремена Бедерева

85 млн. лева допълнителни бюджетни кредити за тази година отпусна Министерския съвет за изграждане и рехабилитация на приоритетните инфраструктурни проекти в България, стана ясно след днешното заседание (24 април) на правителството.

Парите ще отидат за строителството на дясното и реконструкцията на лявото платно на АМ "Марица” от км 99+820 до км 108+510, участък от АМ "Хемус”, осъществяващ връзката за Силистра, мост над р. Стряма по пътя Раковски-Пловдив, скоростния път Бургас-Сарафово, обхода на Ахелой, рехабилитацията на 19 км от пътя Троян-Кърнаре, на 20 км от пътя Казачево-Стефаново-Дебнево-Велчево и др.

Средствата ще се управляват от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Предвижда се част от средствата, в зависимост от изпълнението на разходите, да се използват и за изпълнение на дейности по Закона за кадастъра и имотния регистър, Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и Закона за геодезията и картографията, както и за нарасналия обем на работа на МРРБ и Дирекцията за национален строителен контрол и необходимостта да бъдат покривани разходите, свързани със съдебни и изпълнителни производства, които не са могли да бъдат прогнозирани предварително.

Водещи

Най-четени