Давутоглу не дошъл заради технически проблеми, оправда се Плевнелиев 05.02 | 15:21

Не било заради напрежението на турската граница

От Кремена Бедерева

Президентът Росен Плевнелиев не закъсня с оправданието си за отменената визита на турския външен министър Ахмед Давутоглу. По-рано днес стана ясно, че турският държавник няма да посети страната ни утре, както бе предвидено, след като от българското президентство му дали да разбере, че няма да може да се срещне с държавния ни глава.

По думите на президента ни обаче "отмяната на посещението на турския външен министър у нас е изцяло по технически проблеми и се очаква до часове турската страна да обясни какви са те". Това обяви самият Росен Плевнелиев в Панагюрище.

Той уточни, че въпросът няма нищо общо с напрежението на турската граница, свързано с българските и турските превозвачи: "Доколкото знам, се подготвя съвместно заседание на турското и на българското правителство за април месец и посещението на външния министър е функция на това да се нагласят графиците с няколко български институции, които да могат да работят за подготовката на това посещение на много турски министри и турският министър-председател в България през април."

Водещи

Най-четени