Даниел Вълчев: Ние не сме група фокусници или магьосници 24.03 | 11:59

"Години тази държава се управлява от хора, които са прочели една книга. Да, имаме сили. Аз дори пиша книги”

От Кремена Бедерева

"За всеки публичен човек се говорят какви ли не неща, но ако искаме да вървим напред трябва да разберем, че проблемите са отвъд дребното заяждане един с друг”.

Това каза в предаването "На светло с Люба Кулезич” по "Нова телевизия" бившият просветен министър Даниел Вълчев.

Той допълни, че не го притеснява, че го наричат политически хамелеон, защото не е такъв. "Аз съм верен на това, което считам за правилно”, добави той.

По думите му, за да си в дадена организация е съпоставка между ценностите на дадения човек и това, което предлага организацията. "Човек, който е на публична длъжност, трябва да служи, да изпълнява нещата, за които е поканен и мисля, че съм го правил”, добави той. 

"Имам самочувствието на човек, който е направил реформи”, категоричен беше Вълчев и допълни, че и той може в нещо да е сгрешил, но когато хората се оценяват трябва да се гледат фактите, а не какво е написано на стената на тоалетната. 

Според него България в момента се намира на едно много опасно място. "Ние сме един от слабите членове на ЕС. Ние сме страната с най-ниски доходи, с една относително стабилна финансова система и страната с най-бързо изчезваща нация”, каза Вълчев. 

По думите му движението "България на гражданите” има волята да реши голяма част от проблемите на страната. "Ние не сме група фокусници или магьосници. Това е въпрос на дълъг път, но когато се върви към дадена цел със спокойни стъпки тя се постига”, добави бившият министър на образованието. 

На въпрос имат ли сили да влязат във властта Вълчев отговори: "Години тази държава се управлява от хора, които са прочели една книга. Да, имаме сили. Аз дори пиша книги”.

Водещи

Най-четени