Данов: Строителната индустрия у нас е оставена на автопилот 19.09 | 09:41

Министерството на инвестиционното проектиране вече работи и от него има нужда, убеден е министърът

От Кремена Бедерева

"Започнах работа с концепция за структурата в Министерството на инвестиционното проектиране - преди да се вземе човек, се определя за какво е нужен той”.

Това заяви по Нова телевизия Иван Данов, министър на инвестиционното проектиране.

"Моето мнение е, че в природата празно няма. МИП се създава в един вакуум, тъй като е направило впечатление, че името е малко странно, то е взето директно от Закона за устройство на територията", обясни още министърът.

По думите му строителната индустрия у нас е оставена на автопилот повече от 20 години. За регионалното развитие във всяка една европейска държава има министерство, което планира в големи мащаби, развитие на територията между регионите, развитие на инфраструктури. Големите мащаби това е напасване на развитието на територията, уточни Данов.

Според него идеята на втория заместник, който бе назначен, е да поддържа тесни контакти с общините. Данов обясни, че Джейхан Ибрямов е работил в Сдружението на общините и познава структурата. 

Министерството на инвестиционното проектиране вече работи и от него има нужда, категоричен е Данов. В момента във ведомството има около 60-ина души, трябвало да са почти двойно повече. Създаването на това министерство е решение на парламента, подчерта Иван Данов. 

"Очакваме да се завърши сградата – това е институт "Мигел де Сервантес". Тези хора очакват някъде да седнат да работят", притеснява се министърът.

Водещи