Данъчни погнаха Иво Прокопиев 21.12 | 08:02

Пълна проверка на имуществото на скандалния бизнесмен и жена му

От Цанка Донкова

Данъчни погнаха Иво Прокопиев. 11 проверки са стартирали служители на Националната агенция по приходите към скандалния олигарх Иво Прокопиев, пише "Монитор".
Разследването на доходите е възложено на данъчната агенция от прокуратурата, съобщиха от НАП.

Проверката предвижда да се разследват издателската група "Икономедиа" АД, Фондация "Капитал" и няколко фирми от структурата на "Алфа финанс холдинг". На проверки като физически лица ще бъдат подложени и самият Прокопиев и съпругата му Галя, която ръководи част от бизнеса му с медии.

Пълен одит очаква паричния поток на олигарха и жена му. Той ще включва освен придобитото от тях имущество за 7-годишен период, и сумите, които са пръснали за пътувания по света и за луксозния начин на живот, който демонстрират. Проверките ще покажат и какви пари са похарчени за обслужване на кредитите им. Данъчните ще проверяват и всеки лев, който е влязъл и излязъл от дружествата на фамилията, както и дали не укриват печалби.
От НАП и от прокуратурата обясниха, че проверките ще бъдат извършени в срока, посочен в закона. Двете институции ще коментират данните от разследването, след като стане ясно дали семейство Прокопиеви са се провинили или не.

Водещи

Най-четени