Данъчните погват нелегалните квартири по морето 20.06 | 17:09

Хайки на НАП по КПП-тата на курортите ще проверяват какво се доставя на хотели и ресторанти

От iNews.bg

НАП започва мащабна акция по морето. Една от основните й цели е да се разкрият нелегалните места за нощувки, както и отдаването на легла и квартири, за които не се плащат данъци.

Паралелно ще се следят и доставките на стоки за почивни станции, ресторанти и хотели. На входовете и изходите на курортните селища ще има хайки на НАП, които да проверяват автомобилите, занимаващи се с доставки. Ще се проверява и самоличността на шофьорите, доставящи стоките и документите за тях, съобщава Нова телевизия.

"Ако водачът на моторното превозно средство не ни съдейства и не представя тези документи, прилагаме санкции. Глобите са от 1000 до 3000 лева”, обяснява Бойка Генова от НАП. 

На Дуранкулак пък ще се следи всеки автобус с туристи. Информацията ще се изпраща директно в централното управление на НАП в София, където тя ще се анализира, а в последствие ще се следи дали тези данни ще бъдат отразени в дневниците на покупките и продажбите в следващия месец, обяснява още Генова. 

Според някои хотелиери проверките ще водят до забавяне на туристите и стоките. Данъчните обаче контрират, че инспекциите на входа на комплексите няма да отнемат повече от 8 минути, а на изхода – 5 минути.

Водещи

Най-четени