Дариткова: Радев максимално бързо да обяви датата за изборите 13.01 | 10:15

Да са възможно най-рано, за да има страната работещ парламент в сложната ситуация, призова тя

От iNews.bg

С химните на Република България и на Европейския съюз започна зимната сесия на Народното събрание. Депутатите се събраха след 3-седмичната коледна ваканция, съобщава БНР. В началото на пленарния ден политическите сили обявяват в декларации водещите си приоритети до края на този парламент, чийто мандат изтича на 26 март.

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова заяви:

"Въпроси като коя да бъде датата за провеждане на парламентарните избори за нас са незначителни. Те са важни само за онези, които през последната година отсъстваха от решаването на истински значимите проблеми пред обществото. В контекста на непредвидимостта на хода на епидемията в цяла Европа разумното решение е изборите да бъдат проведени възможно най-рано, за да се гарантира, че страната ще има работещ парламент в ситуация, в която трябва да се вземат важни решения. Призоваваме президентът Румен Радев да вземе час по-скоро решение за датата на изборите и по този начин да даде възможност на институциите, партиите и гражданите да се подготвят за тях".

Днес депутатите ще започнат работа с промени в закона за мерките срещу изпирането на пари, внесен от ГЕРБ, с които да отпадне задължението за търговците на едро да докладват пред ДАНС за съмнителни сделки на свои клиенти.

В първата седмица на парламента четирима министри ще бъдат изслушани за предприетите действия в бедстващите райони в страната след наводненията.

Водещи

Най-четени