Два влака размазаха кола на прелез, човек загина 29.08 | 09:00

Инцидентът е станал край старозагорското село Михайлово

От Ани Романова

Два пътнически влака блъснаха лек автомобил, който преминал през забранен участък на ж.п. прелез, близо до старозагорското село Михайлово. Шофьорът на колата е загинал на място, съобщи Дарик.

Сигнал за инцидента е получен в 17:15 ч. във вторник.

Към мястото веднага се отправя пожарна, информира радиото Михаил Михов, началник на група оперативен център в регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

"Два пътнически влака удрят автомобила, който е минал на забранено през ж.п. прелеза. Един човек, шофьорът, е загинал. Нямало е други хора вътре. Водят се оперативно-следствени действия по събиране на доказателства и за изясняване на причините. Най-вероятно вината е в шофьора на колата, поне на този етап. Първо единият влак го удря, докато разберат какво става и да огледат мястото, през това време минава и другият влак и той го удря", каза Михов.

Тепърва ще се изясняват причините за тежкия инцидент.

Ръководството на "Национална компания "Железопътна инфраструктура” за пореден път призовава водачите на пътни превозни средства да бъдат внимателни, да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.

Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори. Неизмеримо по-важни от материалните щети са човешкият живот и здраве, заявяват от НКЖИ.

Водещи

Най-четени