Два големи горски пожара бушуват в Тетевенско 17.11 | 13:51

Над 30 горски служители участват в овладяване на огнената стихия

От iNews.bg

Два големи горски пожара бушуват на територия на село Черни Вит, община Тетевен, в района на Регионална дирекция по горите – Ловеч. В локализирането на пламъците към момента участват над 30 горски служители, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ).

Единият пожар е възникнал вчера сутринта и е бил овладян в края на деня. През нощта обаче огънят се е възобновил и вече обхваща повече от 250 дка широколистна гора.

Вторият пожар е възникнал днес - отново в землището на Черни Вит, като е обхванал над 250 дка широколистна и иглолистна гора.

И двата пожара са низови. По първоначални данни причините за тях са човешка небрежност.

Към момента има възникнал пожар и в землището на град Чипровци на територията на Регионална дирекция по горите – Берковица, алармираха още от ИАГ.

Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и Агенцията по горите напомнят за проява на бдителност и отговорност при досег с гората.

Всеки, попаднал в близост до възникващ пожар, трябва да осигури по възможност безопасност на хората в района и веднага след това да информира на телефон 112. Сигналът може да бъде подаден в най-близката хижа или туристически пункт, в местното горско стопанство или в кметството на населеното място, съветват от ИАГ.

 

 

Водещи

Най-четени