Два протеста блокират София 16.08 | 09:07

Жандармерията с изключителни мерки за сигурност

От iNews.bg

Протестиращи срещу правителството блокираха движението по столичния бул "Цар Освободител" около сградата на парламента. Полицейското присъствие около Народното събрание е засилено. Недоволните се събират днес заради извънредното заседание на депутатите, които ще обсъдят отново актуализацията на бюджета.

Жандармерията е подредила камионите си така, че протестиращите да не виждат кой влиза в Народното събрание, информира TV7.

От друга страна, плътен полицейски кордон има и около Храм-паметника "Александър Невски", като целта е силите на реда да не позволят събиращите се привърженици на управляващите да имат допир с другия протест.

От телевизията съобщиха, че в Ихтиман се събират автобуси, чиято крайна цел е София. Там бил сборният пункт на тръгващите превозни средства от цяла Югоизточна България.

За момента те са 15 на брой, като всички са с табели "Случаен превоз". Някои от автобусите са с регистрации от Пловдив, други – от Хасково. Пътуващите в тях до един заявяват, че са тръгнали на екскурзия, но нямат против да посетят и протестите.

Междувременно стана ясно, че 6 автобуса са спрени за проверка на входа за София при Владая. Хората идвали организирано от Благоевград и Сандански.  

Водещи

Най-четени