Двама 19-годишни опитали да гепят над 5 млн. лв. от тотото 08.08 | 16:53

Младежите опитали да заблудят служител на спортния тотализатор

От Мая Александрова

Задържаха двама 19-годишни младежи, опитали да отмъкнат над 5 милиона лева от тотото във Варна. Тийнейджърите са хванати при полицейска операция на Главна дирекция "Криминална полиция" – МВР, под ръководството и надзора на Софийската градска прокуратура, съобщиха от прокуратурата.

Операцията е по повод подаден в началото на юли сигнал от Българския спортен тотализатор. След проверка Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу двете момчета за престъпление "измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай".

Разследването касае установен опит за въвеждане в заблуждение на служители на спортния тотализатор с цел неправомерно получаване на печалба в размер на 5 026 320.60 лева, натрупани в 51-ви тираж на играта 6 от 49, 2-ро теглене.

В резултат на извършените до момента действия, като съпричастни към опита за измама са установени двама варненци – П. М. на 19 години и неговия връстник Н. М. Повдигнато им е обвинение за опит за измама в особено големи размери. Двамата са задържани за срок от 72 часа.

Продължават процесуалните действия и работата по случая.

Най-четени