Двама души са били спасени от удавяне във Варна 03.08 | 18:20

И двамата се влезли навътре в морето при жълт флаг

От Теодора Кокаланова

Двама души са били спасени от удавяне по варненските плажове. Това съобщи д-р Иван Иванов, който осигурява медицинските екипи на плажовете.

Инцидентите са регистрирани днес около 16:00 часа. Единият от случаите е на Трета буна с 25 – годишен младеж, а другият на плажа в квартал "Аспарухово" с 12-годишно момче.

И двамата са влезли навътре в морето при жълт флаг, започнали да се давят, но са спасени. Извадени са навреме от водата с втора степен давене. "Оказана им е пълна медицинска помощ и са откарани в болница без опасност за живота им", каза още д-р Иванов.

Той отбеляза, че бурното море по Варненските плажове не успя да вземе жертви на Илинден. Навсякъде флагът в събота (2 август) е бил червен. Спасителите и медицинските екипи са били в повишена готовност и не са допуснали фатални инциденти.

В курорта "Свети Константин" турист на 50 години от Русенските села при пълна забрана три пъти е влизал навътре в морето и екипите три пъти са го вадели, тъй като е бил доста навътре в морето и е имало опасност от инцидент, предаде агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени