Двама зам.-министри са назначени в МВР 24.07 | 15:31

Васил Маринов и Пламен Ангелов ще помагат на Цветлин Йовчев

От Кремена Бедерева

Двама зам.-министри са назначени в МВР, съобщават от правителствената информационна служба.

Васил Маринов е назначен за зам.-министър на вътрешните работи със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски. 

От май 2013 г. до юли 2013 г. Маринов е бил директор на Териториална дирекция "Национална сигурност" - София.

От март 2012 до май 2013 г. е работил в администрацията на президента като секретар по отбрана и сигурност. Преди това е бил задграничен представител на ДАНС в Белгия.

От април 2008 г. до септември 2009 г. е заемал последователно длъжностите на директор на Дирекция "Противодействие на корупцията" и генерален директор на Главна дирекция "Икономическа и финансова сигурност" в ДАНС. Преди това е работил в Националната служба за сигурност.

Завършил е Висшия институт на МВР, както и специализирани курсове в САЩ.

Ползва френски, английски и руски език.

Със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски на длъжността зам.-министър на вътрешните работи е назначен и Пламен Ангелов.

От декември 2012 г. до юли 2013 г. Ангелов е бил началник отдел "Европейски политики и инициативи" в Дирекция "ЕС и международно сътрудничество" на МВР.

От юни 2008 г. до ноември 2012 г. е бил съветник по правосъдие и вътрешни работи в Постоянното представителство на Република България към ЕС в Брюксел.

От юли 2005 г. до май 2008 г. Пламен Ангелов е бил представител на МВР в Посолството на Република България в Лондон. Преди това е бил юрисконсулт в направление "Правно осигуряване и международно сътрудничество" в Гладна дирекция "Гранична полиция" в МВР.

От февруари 1995 г. до януари 1999 г. е бил следовател към Столичната следствена служба. Висшето си образование получава в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Завършил е и курсове към Националната школа по администрация в Страсбург,  Европейския полицейски колеж, Съвета на Европа, ОИСР.

Владее свободно английски и ползва руски език.

Водещи

Най-четени