Двама младежи загинаха в минутите около Нова година 01.01 | 16:54

17-годишен бургазлия си отиде в катастрофа, 15-годишен от Разлог – от натравяне с алкохол

От iNews.bg

Двама младежи са загинали тази нощ в минутите, когато посрещахме Нова година. Единият е от Бургас, а другият – от Разлог.

Първият инцидент е станал на 31 декември 2015 г. около 23.58 ч. на пътя Айтос – Бургас. В района на подстанцията, вероятно поради движение с несъобразена скорост, самостоятелно катастрофира лек автомобил "Пежо 106, с бургаска регистрация, който е пътувал в посока Бургас. В колата са се движили четирима младежи – З.В., 15 годишен от Айтос, Д.С., 15 годишен от Бургас, 17 годишния В.В. от Бургас и С.П., 19 годишен от Бургас. От инцидента на място е загинал 17 годишният бургазлия, а 19 годишния младеж е откаран в МБАЛ – Бургас и настанен за лечение в отделение "Реанимация”.  Останалите двама 15 годишни не са пострадали сериозно. Те са били отведени във Второ Районно управление – Бургас за изясняване на детайли по пътния инцидент.

Констатирано е, че автомобилът е собственост на 29-годишен бургазлия, като е закупен от бащата на 19 годишния С.П. Според двамата оцелели в катастрофата непълнолетни колата е шофирана от загиналия В.В. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.

В първите минути на 1 януари 2016 г. е починало и 15-годишно момче от Разлог. Най-вероятната причина за смъртта му е алкохолно натравяне. Малко след полунощ до филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в Банско подаден сигнал, за колабирал младеж в Разлог. Към място е била изпратена линейка, но малко след отпътуването й тя е била отказана, като е било заявено, че колабиралото момче ще бъде откарано към болницата в Банско с частен автомобил. При пристигането пред лечебното заведение обаче момчето вече било мъртво. Към 3 часа тази нощ тялото е прието за аутопсия от съдебен лекар в болницата в Благоевград, съобщи БНР. За инцидентът е уведомена Районна прокуратура-Разлог. 

Водещи

Най-четени