Двама набили шофьор с дървена бухалка 01.05 | 16:03

39-годишният мъж засякъл с колата си Peugeot-о на съпругата на единия от нападателите

От Деляна Петкова

Установиха извършителите на хулиганска проява, съобщиха от МВР. Случката се е разиграла в събота (28 април) около 18:30 часа в брациговското село Козарско.

По пътя към селото лек автомобил BMW, управляван от 39-годишен мъж от София, се засякъл с Peugeot. Според данните на МВР във френската кола са се возели две жени. Едната от тях се обадила по телефона на своя съпруг. И така на улица в село Козарско BMW-то било пресрещнато от черен джип Volvo с двама мъже.

Те извадили дървена бухалка и ударили шофьора на BMW, като го заплашили и с пистолет, с неустановена до момента марка. Негова спътница решила да заснеме случващото се с фотоапарат, но единият от нападателите забелязал това и издърпал апарата от ръцете на жената. След това двамата нападатели се оттеглили в джипа. 

След получаване на сигнал за инцидента към мястото били изпратени екипи на РУП-Пещера и участък "Полиция” в Брацигово. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група под ръководството на разследващ полицай. Освен пострадалите били разпитани и очевидци - жители на селото.

Отнетият фотоапарат бил намерен повреден в една от улиците. 

В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия за кратко време е била установена самоличността на нападателите. И двамата се издирват от органите на реда, тъй като към момента се укриват.

Предприети са действия за установяване на тяхното местонахождение и задържането им.

По случая е образувано полицейско производство.

Водещи

Най-четени