Двама обгазени при пожар в бившия "Кемпински-Зографски" 22.07 | 12:34

Огънят е тръгнал от сауна във фитнеса под земята на хотел "Маринела"

От iNews.bg

Пожар е избухнал в столичния хотел "Маринела" - бившият "Кемпински-Зографски", съобщиха читатели на News.bg. От МВР потвърдиха, че към 11 часа в събота е подаден сигнал от фитнес залата в комплекса. Хората са евакуирани, пожарникарите са на място, казаха от МВР.

Към момента няма информация за пострадали и за размера на щетите. Малко по-късно стана ясно, че двама служители на хотела са вдишали дим, но са добре, няма данни за други пострадали, уточни бТВ.

Малко по-късно от МВР съобщиха, че по първоначални данни в помещение, намиращо се под земята на столичен хотел, е възникнал пожар. Там са разположени фитнес и сауна, отдадени под наем и огънят вероятно е тръгнал именно от сауната.

На място са изпратени осем пожарни коли и две линейки. Причините за огъня са в процес на установяване.

Около 20 души са били евакуирани, половината от ткях - посетители на фитнеса. По данни на бТВ огънят е потушен, но пожарникарите се борят да се справят с дима.

Причините за инцидента са в процес на установяване. Вероятно става въпрос за човешка грешка, но предстои това да се уточни, след като огнеборците приключат работата си.

В хотела в момента са настанени около 250 гости, не се налага тяхното извеждане. Според служител на хотела ситуацията е под контрол и няма опасност за хората.

Водещи

Най-четени