Двама огнеборци получиха приза "Пожарникар на годината" (СНИМКИ) 25.02 | 13:50

Оборудването и техниката на пожарникарите се дължи на усвояването на средства от ЕС

От Ивелина Георгиева

Двама пожарникари грабнаха отличията "Пожарникар на годината" за 2013 г. Победителите бяха главен инспектор Атанас Атанасов, началник на областната служба "Пожарна на безопасност" в град Сандански и главен инспектор Николай Кирилов, началник на районната служба в Крумовград.

Те бяха отличени, заради високите си професионални умения и за способността да вземат бързи и адекватни решения при кризисни ситуации.

Пожарникарите на годината получиха своите награди от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.
Сред останалите отличени бе и началника на ГД "Пожарна безопасност" Николай Николаев за създаването и оборудването на местата за прием на бежанци.

Специална награда бе връчена от Националния синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец".
Още много пожарникари получиха професионални признания в различни категории.

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев бе изпратил поздравителен адрес до всички наградени и им пожела да работят с професионализъм.

От приветствието стана ясно, че при формирането на държавната политика в областта на пожарната безопасност се е създал стратегически подход, а оборудването и техниката в дирекцията се дължат основно на усвояването на средствата от ЕС, което ще е приоритет и през следващия програмен период.

На 19-то поред издание на Националния конкурс "Пожарникар на годината" за 2013 присъстваха заместник-министрите на вътрешните работи Васил Маринов и Пламен Ангелов.

Водещи

Най-четени