Двама от побойниците в Каблешково се отърваха от решетките 10.04 | 19:53

Арестът им трябваше да продължи 72 часа

От Теодора Кокаланова

Двама от служителите на фирма за бърз кредит, които бяха задържани за жесток побой над поръчител, са освободени след изтичане на 24-часовия полицейски арест. На останалите двама задържането е удължено до 72 часа.

Зад решетките остават Кенан Юсеин на 31 г. и Нуран Бекир на 26 г. За тях прокуратурата ще поиска мярка за неотклонение "задържане под стража", а за пуснатите - домашен арест. Очаква се съдът да заседава утре.

Цял ден вървят разпити на свидетели и очни ставки. Обвинението срещу четиримата е за изнудване, придружено с лека телесна повреда. 57-годишният Владо И. бе нападнат и пребит в дома си пред очите на десетки очевидци. Той се оказал поръчител на 800 лв. - кредит на съседката му Емилия, но жената не погасявала дълга.

И двамата живеят в ромската махала на Каблешково. Улица "Хан Тервел", на която е адресът на Владо, e тясна черна пътека. В тази част на Каблешково асфалт няма. Фирмата в Айтос е популярна най-вече в ромската махала. 

В процеса на разследването ще стане ясно дали има основание за проверка на фирмата, информира в. "24 часа".  Задържаните носят персонална отговорност за деянията си, уточниха от прокуратурата.

Водещи

Най-четени