Двама от ромите-биячи в Асеновград остават зад решетките 06.07 | 16:22

От iNews.bg

Районният съд в Асеновград взе мярка за неотклонение "задържане под стража" на 40-годишния Асен и 32-годишния Джавет. Съдиите прецениха, че от събраните до момента доказателства може да се предположи, че всеки от обвиняемите е извършил престъпленията, в които е обвинен, предаде Дарик.

Освен това съдът реши, че за двамата е налице и реална опасност да извършат престъпления, а спрямо по-възрастния – и да се укрие.
 
Срещу Асен и Джавет са повдигнати обвинения за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като хулиганството се отличава с изключителен цинизъм и дързост.
 
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжния съд в Пловдив на 13 юли от 16.00 часа.

Припомняме, че преди седмица група роми нападнаха с колове, камъни и мотики деца-гребци в гребната база и треньорите им, нанасяйки им телесни повреди. По-късно ромите атакуваха и семействата на жертвите в асеновградската болница.

За побоя бяха задържани девет души от ромската махала, а от тогава жителите на града всекидневно протестират, като етническото напрежение доведе и до ексцесии и арести на агресивни ултраси.

Водещи

Най-четени