Две години огромна тапа на поредното столично кръстовище 09.03 | 10:48

От днес затварят ленти на булевардите „България“ и „Гешов“ заради строежа на метрото

От iNews.bg

През следващите две години столичани и гостите на града ги чака поредното огромно задръстване. Заради строежа на метрото от днес се стесняват платната за движение на едно от най-натоварените кръстовища в София. По всяка вероятност движението, което и без това там е кошмарно почти през целия ден, ще стане още по-трудно. Става въпрос за кръстовището на булевардите "България" и "Акад. Иван Гешов".

От днес дясната лента и локалното платно на бул. "България" в посока "Бояна" се затварят между бул. "Гешов" и пл. "Ручей". Двете ленти на ключовия булевард ще останат затворени две години заради строежа на метролиния № 3, съобщават от Столична община.

Освен проблемите за шофьорите, такива ще има и за клиентите на градския транспорт. Тролейбусни линии 2 и 9 ще се движат по променен маршрут. В посока "Борово" те ще минават по ул. "Григор Начевич", ул "Отечество", ул. "Кюстендил" и по маршрутите си.

Към центъра промяната е от ул. "Кюстендил", по ул. "Отечество", ул. "Григор Начевич" (пресичане на бул. "Гешов" по новоизградена пътна връзка през зелената площ) и по маршрутите си.

Закрива се спирката на автобуси 64, 102 и 204 след кръстовището на бул. "България" с бул. "Акад. Ив. Е. Гешов" в посока бул. "Гоце Делчев". Измества се и трамвайната спирка на линия № 7 на кръстовището.

Водещи

Най-четени