Две добри и една много лоша новина за хляба в магазините 21.10 | 12:45

Тя обяви най-добрата новина за българския хляб – той мухлясва на третия ден. Това се случва, защото е с квас и означава, че продуктът е истински и с качествени съставки.

От iNews.bg

Проблем с хляба от Германия разкри Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. В България има внос на хляб. Но, за да е мек и да издържа, този хляб е пълен с консерванти. Най-много има в насъщния, който идва от Германия, разкри експертът пред БНТ.

Тя обяви най-добрата новина за българския хляб – той мухлясва на третия ден. Това се случва, защото е с квас и означава, че продуктът е истински и с качествени съставки.

Хлябът задържа изключително дълго време цената си. До края на 2024 г. хлябът ще се продава с нулево ДДС и ако всички останали компоненти се задържат в същите параметри, няма да има притеснение на покачване цената на хляба, коментира още Мариана Кукушева.

Тя поясни, че към момента няма място за притеснение за хляба, защото реколтата е добра като количество. Златното зърно на България е с високо протеинови качество и това ще доведе до добър стокооборот за българските земеделски производители, каза тя в студиото на БНТ.

По думите ѝ слънцето е свършило прекрасна работа. Българският хляб се работи с най-добрата произведена пшеница.

Всякакви спекулации от некомпетентни хора, които твърдят, че хлябът се произвежда от фуражна пшеница, са опит за обругаване на хляба", заяви председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите

"Реколтата от зърно е добра като количество. Към момента няма място за притеснение. Поради голямата суша и силното слънцестоене, златното зърно на България е с изключително високи протеинови качества. Надявам се, че това ще доведе до много добър стокооборот за българските земеделски производители. Има години, в които качеството на пшеницата пада заради валежи и влага. Тази година слънцето свърши прекрасна работа." Това заяви Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Най-четени