Две жени са задържани за сбиване на протеста на Орлов мост 24.10 | 14:05

"Полицията се отнася правопропорционално към всички масови мероприятия"

От iNews.bg

В момента има две дами, които са задържании по време на протестите в столицата, съобщи директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

От думите му стана ясно, че двете жени са се сбили по време на нерегламентиран протест на Орлов мост и са отведени в Първо РПУ. 

"Преди около 40 минути имаше сигнал за сбиване. Там на място ще се изяснява ситуацията и евентуално причината за този физически сблъсък", каза още ст. комисар Хаджиев.

Има две протестни мероприятия и с различни каузи, ние сме полиция и не взимаме никога страна, уточни шефът на столичната полиция. "Полицията се отнася правопропорционално към всички масови мероприятия", каза още той.

"За всички мероприятия се вземат мерки за сигурност", категоричен бе Хаджиев. Той обясни, че на 23 септември е постъпило заявление от информационна агенция, което е съгласувано със Столична община, те са с уведомителен режим. "Заявлението е под надслов "Марш за законност" и има разрешение да се проведе този марш пред сградата на ВСС. На 9 октомври е постъпило друго такова заявление. Тъй като о посочено едно и също място, общината не го е съгласувала и препоръчала на другата организация - гражданско сдружение БОЕЦ, да проведат техния протест пред сградата на Съдебната палата. С оглед обезпечаване на сигурността и да не се противопоставят двата протеста, сме взели такива мерки", заяви още ст. комисар Хаджиев.

Водещи

Най-четени