Две кули ще има на мястото на легендарен завод в София 18.10 | 09:15

За целта е била извършена промяна в плана за застрояване и регулация, която е поискана от „Белгравия инвестмънтс“, още през 2023 г.

От iNews.bg

Две кули ще има на мястото на легендарен завод в София. На терена на някогашния завод "Електроника" в столицата ще бъдат построени две сгради с височина 75 метра всяка - по 17 етажа, както и няколко по-ниски постройки. Това става ясно от решение на главния архитект на столицата Богдана Панайотова, предава fakti.bg.

За целта е била извършена промяна в плана за застрояване и регулация, която е поискана от "Белгравия инвестмънтс", още през 2023 г.

Планът вече предвижда на терена да може да се построи административно-обслужващ и производствен комплекс. Това е близко до досегашното основно предназначение – за административно-битова и производствена площадка на завод "Електроника".

Проектът за застрояване показва, че буквално 1 см височина го спасява от задължително одобрение от Столичния общински съвет. Законът за устройството и застрояването на Столична община изисква задължително изработване на работен устройствен план и одобрение от СОС на сгради над 75 метра.

Водещи

Най-четени