Две общини забраниха на пенсионерите да се събират 14.10 | 17:45

В края на миналата седмица кметът на Белица забрани всички тържества и сватби на открито и закрито

От iNews.bg

Затворят пенсионерските клубове в Търговище и Шумен.
От утре до края на ноември се затварят пенсионерските клубове в Търговище. Това е записано в заповед на кмета Дарин Димитров, а мярката се въвежда във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на общината, съобщи bTV.
Изчаква се становището на Регионалната здравна инспекция за преминаването на общинските училища към обучение в електронна среда.
Заради увеличения брой на случаите през последните дни, Търговище попада в т.нар. "червена зона". Това означава, че заразените с коронавирус в последните 14 дни са над 120 на 100 000 души население.
Кметът Дарин Димитров апелира гражданите да ограничат контактите си за период от поне 10 дни, да не се посещават увеселителни заведения и мероприятия на закрито.

Областният кризисен щаб в Шумен също реши да се преустановят масовите събития от рода на сборове и фестивали в селата, както и да се затворят пенсионерските клубове в цялата област.
Ситуацията в болницата в града е критична. Към момента пациентите с COVID-19 в инфекциозно отделение са повече, отколкото е капацитетът на леглата. 39 нови случая на заразени с вируса бяха регистрирани за изминалото денонощие в Шуменска област. 21 от тях са постъпили в болница.
"Болницата изпитва остра нужда от медицински персонал и тези, които постъпват в болницата, макар и осигурени с легла и апаратура, се оказва, че няма кой да се грижи за тях”, коментира областният управител на Шумен Стефан Желев, цитиран от БГНЕС.
В края на миналата седмица кметът на Белица забрани всички тържества и сватби на открито и закрито.

Водещи

Най-четени