Две са лентите за движение от Варна към София при виадукта „Бебреш“ 06.05 | 10:50

Въведената временна организация е до 13.00 часа на 7 май

От Мая Александрова

Две са лентите за движение от Варна към София при виадукта "Бебреш" от автомагистрала "Хемус", съобщават от Агенцията "Пътна инфраструктура". Въведената временна организация е до 13.00 часа на 7 май. Целта е повишаване на безопасността при засиления трафик, който се очаква в края на 6-те почивни дни за Гергьовден, както и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Освен по АМ "Хемус" пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и път II-16 Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге - София, както и второкласния II-81 София - "Петрохан" - Берковица - Благово - Монтана - Лом.

При 67-и км от АМ "Тракия" има по една лента за движение в посока София - Пловдив и Пловдив - София.
При необходимост превозните средства ще бъдат пренасочвани от пътен възел "Церово" по път III-8402 - село Церово - временна пътна връзка към АМ "Тракия". Приблизителната дължина на обходния път е около 5 км.

Движението на тежкотоварните превозни средства при 67-и километър от Бургас към София се пренасочва по маршрут: Пловдив при пътен възел "Север" при км 126+200 по път II-64 - околовръстен път на Карлово - път I-6 към София.

Алтернативно направление за пътуване от Бургас към София е подбалканският път София - Пирдоп - Карлово - Бургас.

През почивните дни се очаква интензивно движение и по пътя София - Кулата.

За улеснение на трафика и повишаване на безопасността ще има полицейски патрули на конфликтните участъци, за да се ограничат неправилните маневри и изпреварванията, застрашаващи живота и здравето на пътуващите.

Водещи

Най-четени