Две цистерни с вода са доставени за жителите на Неделино 29.08 | 19:08

Жителите на населеното място са подложени на суров воден режим

От Елица Елефтерова

Две цистерни с вода са доставени за жителите на Неделино, които са подложени на суров воден режим през последните седмици, съобщи кметът на общината Стояна Беширов. Водоноските са пристигнали след разпореждане на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, информира БТА.  

Една от цистерните е изпратена в с. Върлино, в което през последните дни доставките с прясна вода се пренасят с магарета, обясняват от Общинската администрация. Втората цистерна е за жителите от кварталите в Неделино, до които от дни не е достигала питейна вода.

До къщите в най-високата зона на града не стига вода, въпреки наложения режим. Водоснабдяването на Неделино от извора в с.Крайна в момента е с дебит около 250-280  литра за денонощие, което е около една трета от обичайното потребление, допълни Стоян Беширов.

Над два месеца в района не е падал дъжд, а проблемът със засушаването допълнително се  усложнява от скъсан бент на един от водоизточниците. Две от реките в района са напълно пресъхнали според кмета Беширов.

Той  е запознал държавните институции с проблема и необходимостта от средства за укрепване на бента и изграждане на дълбок кладенец за водоснабдяване на града.

Водещи

Най-четени