Движението в София се отпушва до 2 седмици, но частично 31.05 | 15:38

Колите отново тръгват по някои от затворените заради метрото булеварди

От iNews.bg

В рамките на следващите около 2 седмици движението на автомобили в София ще бъде частично отпушено. Между 5 и 15 юни е планирано да бъдат пуснати отсечки от булевардите, които бяха затворени заради изграждането на третия лъч на метрото. Това стана ясно от думите на шефа на "Метрополитен" Стоян Братоев.

Първо ще бъде отворено движението по бул. "България" при кръстовището с бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов", където една от лентите е блокирана от месеци. Това ще се случи на 5 юни, предаде "Дарик". Пет дни по-късно колите отново ще тръгнат по двете локални платна на бул. "Цар Борис III” на кръстовището в бул. "Гоце Делчев". Тъй като строежът на подземната железница в района продължава, влизането на техниката под земята ще продължи, но само с временно спиране на движението когато това се налага, обясни още Братоев.

От 15 юни се възстановява и движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий", където повече от година се извършваха дейности по строителството на новата метролиния. Колите отново ще започнат да минават спокойно през тунела по бул. "Васил Левски", където то се осъществява двупосочно от миналата година насам.

Водещи

Най-четени