Двойка се опита да прекара нелегално в Турция 16 папагалчета корели 01.09 | 14:04

Митническа проверка установила, че в колата на двамата има 16 птици

От Елена Кирилова

16 папагала корели задържаха митническите инспектори на Митническия пункт Капитан Андреево, съобщават от агенция "Митници”.

35-годишна българка от Ямбол се е опитала да пренесе птиците в Турция заедно със спътника си, също български гражданин. Двамата са се движили с лек автомобил Ford Mondeo с ямболска регистрация.

Двамата са декларирали, че не превозват нищо, но въпреки това колата била проверена от митническите служители. В багажа на мъжа били открити 16 папагала корели, а жената признала, че отглежда папагалите в дома си и ги пренася в Турция, защото иска да ги подари на роднини.

Според митническите служители папагалите са особено привлекателни за трафикантите особено около големи празници. Причината за това е, че птиците са традиционен подарък между влюбените в съседката ни, ето защо са много по-скъпи там.

В момента трафикът към Турция е изключително голям заради празника Рамазан Байрям, ето защо контрабандистите са разчитали, че контролът на митниците е занижен.

По случая е съставен акт и са уведомени компетентните органи.

Птиците се намират във ветеринарен терминал на Митнически пункт Капитан Андреево. Вече са е закупена необходимата храна и се полагат специални грижи за тях.

Папагалите са настанени във ветеринарен терминал на Митнически пункт Капитан Андреево. Митническите служители са купили за птиците необходимата им храна и полагат всички грижи за тяхното безопасно пребиваване.

Водещи

Най-четени