Двойна трагедия с починали туристи в суровата Пирин планина 02.01 | 18:28

Единният е изчезналият преди дни и издирван Пламен Христов, а другият - македонец, за чиято самоличност няма данни към момента

От iNews.bg

Трагедия с двама починали туристи в Пирин планина. Първо бе открит изчезнал преди дни нашенец. а след това спасители се натъкнаха и на друг мъж, вероятно е македонски гражданин. У него са открити македонски денари. Полицията проверява хотелите в района на Банско и Сандански, скоро се очаква да бъде идентифициран и по снимката му. В полицията не е заявено изчезване на мъж от околностите.

Първо планинските спасители от Банско, Сандански и Разлог откриха в улей под Вихрен към Влахи две тела. Едното е на изчезналия преди седмица Пламен Христов, а за второто не са и подозирали. Най-вероятно вторият мъж е видял падналия Пламен и се е опитал да му помогне.

Засега се оказва, че не може да се използва хеликоптер за свалянето на двете тела, защото е опасно за машината да лети в района на връх Вихрен. В момента се подготвят още 20 планински спасители, които да се включат в акцията по сваляне на телата.

"Рискуваме живота на колегите, заради липсата на спасителен хеликоптер. Ще се наложи да се свалят телата на ръце, което ще отнеме поне 15 часа", казаха планински спасители.

Водещи

Най-четени