Девня иска строго наказание за убиеца на Мартин 07.12 | 20:32

Близките на младежа настояват за справедлив процес

От iNews.bg

Близки и приятели на убития до дискотека в девненския квартал "Повеляново” Мартин, както и жители на града, се събраха днес на протест пред полицейското управление.

Хората настояват за справедлив процес и последваща строга присъда за извършителя.

Присъстващите разказаха, че въпросната дискотека често е била обект на криминални прояви, като сбивания и свади. За кратко недоволните блокираха път в района на Девня с настояване всички, замесени в случая, да си получат заслуженото.

Кметът на Девня Свилен Шитов е убедил протестиращите да вдигнат блокадата на изхода на град и ги е поканил на среща в общината. "Хората се бяха събрали и в последствие разбрах, че са блокирали пътя, в този момент излязох и ги помолих да дойдат в общината да разговаряме с представители на полицията”, каза Шитов. Кметът допълни, че протестиращите са се отзовали и са провели разговор в присъствието на представител на полицията. "Близките на убития младеж просто искаха да знаят, че органите ще си свършат работата и ще има справедливост”, каза още Свилен Шитов, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че към момента дискотеката е запечатана.

23-годишният Мартин беше убит на 28 ноември призори в близост до детска градина в Девня. За убийството е обвинен 33-годишният Виктор Панайотов, който бе задържан за постоянно в ареста. Според прокуратурата има събрани достатъчно доказателства, сред които и свидетелски показания, които водят до предположението, че Панайотов е автор на престъплението.

Най-четени