Декорираха с цветя три столични храма 25.10 | 15:03

Акцията е част от проект за религиозна толерантност

От Елица Елефтерова

В три храма на различни религии бе открита уникална по рода си изложба от флорални композиции, съобщават от Столичния общински съвет. Изложбата "Цветята - символ на естетика и култура" е част от проекта на Столичната община за възпитаване на религиозна толерантност.

Атрактивни декорации от живи цветя бяха експонирани в православния храм "Св. Николай Софийски", Софийската синагога и католическата енория "Св. Йосиф" в столичния район "Възраждане".

И в трите храма цветята са подредени под формата на кръг като символ на единството, вечността и съвършенството. Декорациите са изцяло съобразени с интериорните цветови и пространствени особености на всеки от храмовете, където са разположени.  

На официалното откриване в църквата "Св. Николай Софийски" присъства кметът на район "Възраждане" Савина Савова, членовете на Столичния общински съвет Роберт Янакиев и Нина Чанева, също членуващи в Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие.

Гост на събитието бе и Ирина Йорданова, председател на Постоянна комисия по европейските въпроси и връзки с гражданското общество и на програмния съвет на програма "Европа".

Водещи

Най-четени