Делото срещу Чеци не тръгна 09.07 | 11:02

То е отложено за 15 септември

От iNews.bg

Софийският градски съд отложи делото срещу Николай Русинов – Чеци.

По делото беше постъпило писмо – отговор от БАН за това, в колко часа е бил изгревът на 9 юли 2011 година, когато е била убита Яна в Борисовата градина. Пред журналисти адвокатът на родителите на убитата Яна обясни, че тази експертиза е важна, тъй като тя ще послужи за потвърждаване на обясненията на подсъдимия, които гласят, че той си е тръгнал на зазоряване.

Според думите на адвоката Григор Вълков, в тази част експертизата потвърждава обясненията на обвиняемия: "Той напуска мястото на престъплението в ранните часове, когато настава зазоряването."

На предишното съдебно заседание разпитът на Чеци премина при закрити врата, тъй като обясненията му включвали неща от интимните отношения между него и Яна. Според думите на адвоката на родителите на момичето, при предишния си разпит Чеци е добавил нови обяснения към вече казаните досега и допълни, че при разпита му не е имало никакви разминавания в сравнения с преди. "Той преповтаря казаното", допълни адвокатът. "Той обяснява, че сношението, което е било между него и Яна, е било изцяло с нейно съгласие", каза Вълков.

Поисканата на предишното заседание съдебномедицинска експертиза, за да се разбере, коя от раните и уврежданията на момичето е причина за смъртта, ако въобще тя е умряла в следствие на тях и откъде е потекла кръвта. Според съдебно медицинската експертиза, кръвотечението на момичето идва от носа и то е настъпило след смъртта ѝ.

Пети състав на Софийски градски съд отложи делото за 15 септември от 10:00 часа, тъй като вещото лице Живка Иванова не е готова с заключението си по експертизата. Съдът остави без промяна мярката за неотклонение "задържане под стража” на обвиняемия Николай Русинов – Чеци, допълва агенция "Фокус".

Водещи