Делото срещу кмета на Ямбол е отложено с десет дни 18.05 | 10:46

Георги Славов е обвинен в нарушение на Закона за обществените поръчки

От Ивайло Ачев

Ямболският окръжен съд отложи предвиденото за днес, 18 май, заседание по делото срещу кмета на града Георги Славов, предаде Агенция "Фокус".

Причина за отлагането е невъзможност на един от експертите по делото да присъства на днешното заседание. Делото ще продължи отново на 28 май.

Георги Славов се изправя за втори път пред съда в Ямбол по обвинение, че е нарушил Закона за обществените поръчки за "Списване, предпечат, печат и разпространение на информационен бюлетин на Община Ямбол".

Според обвинението Славов е нарушил служебните си задължения, защото не е определил пределна цена на обществената поръчка и не я е прекратил, след като комисия е установила, че нито една от фирмите, подали оферти, не отговаря на предварително зададените условия. Нанесената щета на бюджета на община Ямбол е за около 20 000 лева.

През май 2011 г. състав на Окръжен съд - Ямбол постанови една година и половина условно с три години изпитателен срок за ямболския кмет. След обжалване Бургаски апелативен съд върна делото за ново разглеждане заради допуснати процесуални нарушения.

Водещи

Най-четени