Делян Пеевски в НДК: Отстъпвам мястото си на евродепутат 26.05 | 00:40

Евродепутатството не е самоцел за мене и ще ви го докажа

От Кремена Бедерева

Делян Пеевски, който присъства на пресконференцията на ДПС в НДК, взе думата и проговори след дълго мълчание.

"Евродепутатството не е самоцел за мене и ще ви го докажа", каза той.

След което Делян Пеевски обяви: "Отстъпвам мястото си за евродепутат на екоминистъра Искра Михайлова."

Той мотивира решението си с верността към структурите и избирателите на партията му.

Пеевски каза, че дълги години трябвало да изкупува гласуваното му доверие и поради това щял дълги години да бъде до електората и структурите. Поради това се отказвал от място си в Брюксел.

Народният представител каза, че именно благодарение на тях се е съхранил, след като стартираха атаките срещу него след назначението му за шеф на ДАНС.

"Това ще изтърпя и това ще свърши, но кой ще ми се извини после, едва ли тези, които пускаха сигналите срещу мен", каза той.

Пеевски каза, че така и не разбрал за какво е обвиняван. Той добави, че така и не чул основателни критики срещу него. "За кое кой? Ако бях чул конкретно обвинение – бих се оттеглил", добави той.  

"Не тая злоба към никого, въпреки всичко, да оглавя ДАНС, също беше решение да дам нещо на България. Видяхте, че като се появи недоволство, сам се оттеглих. След това не чух кои са критиките към мен. Не чух за една година нито едно стойностно обвинение срещу мен. Все се чува: "Пеевски, Пеевски, кой, кой? И през това ще мина, но когато всичко свърши, кой ще ми се извини", попита Делян Пеевски.

От своя страна лидерът на ДПС Лютви Местан успокои, че на мястото на екоминистъра Искра Михайлова ще застане достоен представител на ДПС, от банката с кадри, които те имат.

Водещи

Най-четени