Ден 25 на антиправителствени протести 02.08 | 19:26

Обстановката е спокойна

От iNews.bg

В 25-ия ден на протести с искания за оставки на правителството и на главния прокурор три ключови кръстовища в столицата остават блокирани от демонстранти.
Освен Орлов мост и булевард "Цар Освободител" при сградата на президентската администрация е затворено и кръстовището на Ректората на Софийския университет.
На една от палатките пред сградата на Министерския съвет с надпис "Граждански парламент" се събират подписите с искане за оставка на правителството.Около шадравана пред президентството продължават да се събират хора.
"Това правителство се оказа безпомощно да се справи със спекулата, която ограбва доходите на българите. Здравеопазването ни е в разпад. Българските граждани са най-бедните и най-болни в Европа".
"Като духовник не мога да приема след цар Борис Трети да има Борисов 3... Това, което се случи – младите хора от чужбина, които си дойдоха тук и отвориха очите на всички, го чакаме 30 години". 
По площада в т.нар. "триъгълник на властта" има инсталации с тикви и букети, а в отводнителните шахти са поставени табели "Борисов 3 - в канализацията".Обстановката е спокойна.

Водещи

Най-четени