Деница Гаджева е аут от листата на "Атака" за евроизборите 22.04 | 20:05

Не смятам, че ще мога да покрия изискванията към един кандидат евродепутат, отсече тя

От Теодора Кокаланова

"Категорично отказах да бъда в листата за евроизборите. Имам много друга партийна работа и не смятам, че ще мога да покрия изискванията към един кандидат евродепутат". Така депутатът Деница Гаджева обясни отсъствието на името й от евролистата на партията в TV7. 

По думите й "Атака" по традиция ще се превърне в изненада на предстоящите избори. Според Гаджева "Атака" е най-лявата партия. "Ние сме много по-социални. Затова сме неудобни и на лявото, и на дясното", заяви още тя. 

Според нея преди да влезем в ЕС българите са били с огромни очаквания, само че 7 години по-късно нито заплатите ни са станали европейски, нито стандартът ни се е повишил. "Обикновеният човек не видя нищо от ЕС и затова сме евроскептици", заяви още народната представителка.

Деница Гаджева коментира и политическата криза в Украйна. "Позицията ни за Украйна не съвпада с тази на Европейския съюз. Европа може да бъде истински силна само, когато е в много добри взаимоотношения с Русия, останалото е едно изкуствено делене от Америка", категорична е Гаджева.

По думите й Украйна е изкуствено създадена държава с изконни руски територии. "Това, което направиха с Югославия, сега го правят с Украйна, опитвайки се да забият нож в сърцето на Русия. Очаквам още територии да се откъснат от Украйна", каза в заключение Деница Гаджева.

 

Водещи

Най-четени