Денков: Добрите обещания са спазените 06.03 | 12:10

Въпреки че диалогът в правителството беше взривяван неведнъж, изпълнихме всички точки от декларацията, заяви бившият премиер от парламентарната трибуна

От iNews

Добрите обещания са спазените, правителството подаде оставка на деветия месец. Това заяви премиерът Николай Денков по време на редовното заседание на парламента, предаде репортер на "Фокус".

"Добрите обещания са спазените. Това правителство удържа на дадената политическа дума и подаде оставка на деветия месец от управлението. Така изпълняваме поетия ангажимент, като налагаме и нова европейска култура в партийните взаимоотношения", заяви Денков.

Той каза, че най-важните обещания са тези, които са направени пред българските граждани. 

"Ние имаме още едно, дори по-важно обещание, и то е към българските граждани и българския бизнес. На тях да дадохме обещание, че ще живеят и работят в нормална европейска държава – с по-висок стандарт на живот, с правила и закони", категоричен бе той.

Правителството работи и ще работи по-важните приоритети, увери премиерът. Сред тях ще бъдат повишаването на доходите, създаването на устойчива бизнес среда, засилване на сигурността на държавата и утвърждаване на позицията на България в международните отношения.

Напомняме, че Народното събрание прие единодушно оставката на министър-председателя Николай Денков. Това стана с гласовете на 216 депутати.

Водещи

Най-четени