Денков: Разбрахме се с протестиращите, без да им правим отстъпки 20.09 | 11:16

По думите му напрежението от последните дни се дължи на натрупаното недоверие към политическата класа. Заяви, че оттук нататък "кабинетът ще поема конкретни ангажименти само когато може да ги изпълни

От iNews.bg

"Всички решения в областта на енергетиката и земеделието, взети вчера, съответстват на приоритетите на правителството и то е постигнало споразумения с протестиращите, без да прави отстъпки." Това заяви премиерът Николай Денков в началото на заседанието на Министерския съвет.

Той благодари на протестиращите производители и енергетици, че са участвали в разговори с кабинета и са намерили решения.

"В такива случаи при преговори и двете страни печелят, защото от решенията всеки има полза. Взетото решение на Министерския съвет да бъдат отпуснати 63 млн. лв. допълнително за зърнопроизводителите, е част от общата аграрна политика на държавата. Решението за забавяне вноса на слънчоглед е, от една страна, за да се реализира продукцията на българските земеделци, а от друга - за да осигурим необходимата суровина за преработвателите на олио и хората да видят поносими цени", обясни Денков.

По думите му напрежението от последните дни се дължи на натрупаното недоверие към политическата класа. Заяви, че оттук нататък "кабинетът ще поема конкретни ангажименти само когато може да ги изпълни. Те ще се оформят като писмени документи и ще се подписват от представители на правителството, за да се знае кой е отговорен."

"Това е начинът, по който ще действаме. Всичко останало е популизъм. Това е популизмът, с който са лъгани хората и от който те са недоволни", добави министър-председателят.

Водещи